Navigatie overslaan
Stel je vraag: 0591 585 554
|Home|Over ons|Nieuws|Contact
   
Terug naar Nieuws

De nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR)

Gepubliceerd op:

 Stichting of vereniging? Let dan even op.

Vanaf 1 juli 2021 is de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) van kracht.

De wet is bedoeld om wanbestuur, onverantwoordelijk financieel beheer, misbruik van positie en andere ongewenste activiteiten binnen besturen te voorkomen.

Alle verenigingen en stichtingen moeten dan aan de nieuwe wet voldoen, dus ook jullie vereniging/stichting.

Wil je meer informatie over de WBTR dan kun je hiervoor terecht op de website van het NOV, het branchenetwerk voor vrijwilligersorganisaties in Nederland.

VIP! Borger-Odoorn, onderdeel van Andes, is lid van het NOV. Op de site van het NOV kun je een checklist vinden waarmee je kunt controleren of je vereniging/stichting klaar is voor de WBTR.

Je vindt de checklist hier: https://vrijwilligerswerk.nl/themas/wettenenregels/dossiers/bestuur+en+toezicht/checklist+wbtr/default.aspx

Daarnaast is er webinar geweest vanuit het NOV en WBTR.nl. Deze is te bekijken via YouTube: https://youtu.be/cFEfoFPjmFQ?t=84.

Via WBTR.nl kun je je ook aanmelden voor een van deze webinars, waarbij je de mogelijkheid hebt om vragen te stellen voor jouw vereniging/stichting. Dit is kosteloos, aanmelden kan via deze site: https://wbtr.nl/actueel/webinars-bijeenkomsten/

Het is mogelijk extra ondersteuning te krijgen bij het WBTR klaarmaken van je vereniging/stichting, via WBTR.nl.

Via het NOV krijg je 50% korting als je de kortingscode invoert: NOV50. De kosten bedragen dan € 120,-. Je krijgt dan ook juridische ondersteuning.

Mocht je naar aanleiding van deze mail vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact op met het VIP! Renee Schnakenberg is coördinator en te bereiken via r.schnakenberg@andesborgerodoorn.nl of via 06 513 262 01

Ken je een vereniging/stichting die ook gebruik wil maken van deze informatie? Stuur deze informatie dan gerust door!

Andes aanwezig bij de Vrouwengroep Nieuw-Buinen.

22-01-2024
 We hebben ontzettend leuke gesprekken gehad over de activiteiten, elkaar ontmoeten en de saamhorigheid.
Lees meer over Andes aanwezig bij de Vrouwengroep Nieuw-Buinen.