Navigatie overslaan
Stel je vraag: 0591 585 554
|Home|Over ons|Nieuws|Contact
   
Terug naar Nieuws

Feestelijke uitreiking vrijwilligerswaardering 2021

Gepubliceerd op:

Iets na 19:00 uur kwamen de eerste vertegenwoordigers van de organisaties en verenigingen die zich hadden aangemeld binnen in ’t Anker in Borger. Zo’n 145 mensen gaven gehoor aan de uitnodiging om aanwezig te zijn op deze avond waarop de gemeente Borger-Odoorn blijk wilde geven van haar grote waardering die ze heeft voor de talloze vrijwilligers die zich soms dagelijks en soms al jarenlang inzetten in onze gemeente.

 

Na een woord van welkom door Simone Boekholt en Renee Schnakenberg van Vrijwilligers Informatie Punt Borger-Odoorn, onderdeel van Welzijnsorganisatie Andes (die namens de gemeente de organisatie heeft verzorgd) was de beurt aan wethouder Ankie Huijing- van Tongeren die de kans met beide handen aangreep om nogmaals te benadrukken hoe blij de gemeente is met zo’n grote schare actieve vrijwilligers. “Er is bijna geen organisatie of vereniging die het redt zonder vrijwilligers” was haar betoog en ze onderstreepte haar woorden met de mededeling dat er deze keer ruim 5500 waarderingsbonnen zullen worden uitgedeeld. Deze bonnen met een waarde van 10 Euro kunnen vrij worden besteed bij de deelnemende horeca in onze gemeente.

 Een probleem waar veel organisaties en verenigingen tegenwoordig mee te maken hebben is het werven en behouden van vrijwilligers. De rest van de avond was het dan ook de beurt aan Mark Molenaar van Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Hij presenteerde ‘De toekomst van het vrijwilligerswerk in Nederland’ waarin hij de landelijke ontwikkelingen heeft benoemd en waarbij hij de aanwezigen de kans gaf mooie verhalen uit het eigen vrijwilligerswerk te delen. Er was veel inbreng vanuit de zaal en zo ontstond er een levendige en herkenbare inkijk in de praktijk van alledag.

En toen was het eindelijk zover; wethouder Ankie Huijing- van Tongeren nodigde De Paasbergen en Het Praothuus uit om de eerste waarderingsbonnen in ontvangst te nemen waarmee ze het startsein gaf aan de overige organisaties en verenigingen om de eigen bonnen op te halen bij de medewerkers van Andes.  De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje en er was ruime gelegenheid om even na te praten en ideeën uit te wisselen.

 

Foto's

Bekijk ook

Aanmelding vrijwilligerswaardering 2023 geopend!!

26-03-2024
Als dank en waardering voor al hun inzet worden de vrijwilligers in de gemeente Borger-Odoorn jaarlijks in het zonnetje gezet. De uitreiking…
Lees meer over Aanmelding vrijwilligerswaardering 2023 geopend!!
 

Succesvolle training over geldwijsheid voor vrijwilligers!

19-03-2024
Afgelopen donderdag 14 maart hebben de budgetcoaches van Andes een training gegeven over geldwijsheid in de moderne wereld.  Tijdens d…
Lees meer over Succesvolle training over geldwijsheid voor vrijwilligers!
 

Andes aanwezig bij de Vrouwengroep Nieuw-Buinen.

22-01-2024
 We hebben ontzettend leuke gesprekken gehad over de activiteiten, elkaar ontmoeten en de saamhorigheid.
Lees meer over Andes aanwezig bij de Vrouwengroep Nieuw-Buinen.